Založ si blog

„Dali sme im všetko! “ Časť I.

Jednoduchý človek si nosí v sebe množstvo nevyriešených a nepomenovaných problémov, ktoré na neho preniesli zlou výchovou jeho rodičia….hlavne strach, ktorý obyčajní rodičia používajú ako pracovnú metódu aby dieťa oslabili a mohli ho ovládať podľa svojich prízemných, často pomýlených predstáv.

 

Obyčajní rodičia nemajú poňatie o výchove, pretože neurobili nič preto, aby sa naučili ako sa stať skutočnými rodičmi. Dobrý rodič sa nerodí, ale musí sa to naučiť….od koho sa to ale učili obyčajní rodičia? Zase len od svojich rodičov, ktorí sa tiež nič nenaučili o výchove….takto sa závažné výchovné chyby prenášajú z pokolenia na pokolenie a nie nadarmo sa hovorí, že ľudstvo je nepoučiteľné…. že dejiny ľudstva sa opakujú…

 

Na to aby sa človek mohol naučiť jazdiť autom si musí urobiť vodičák …. na to aby na seba zobral zodpovednosť za zrod nového človeka nepotrebuje nič ….akoby výchova dieťaťa bola tou najsamozrejmejšou záležitosťou. Čím menej toho obyčajný človek vie, čím je na to menej  pripravený, tým viac sa hrnie do plodenia detí.

 

Bežní rodičia si v sebe nosia vážne nevyriešené problémy, takže povyšujú svoje potreby nad potreby dieťaťa…. a teda aj pri výchove sa snažia v prvom rade si udržať akú – takú vlastnú vnútornú rovnováhu….obyčajne opäť cestou najmenšieho odporu….napr. aj tým, že odoberajú – kradnú energiu tým najslabším, tým úplne bezbranným a celkom závislím….svojim deťom…..tým že ich nútia prispôsobovať sa im, neustále sa nad nich povyšujú, neustále ich kritizujú, často aj ponižujú, znevažujú alebo zosmiešňujú…..zodpovednosť za všetko zlé zvaľujú zásadne na ne, správajú sa k nim ako k svojmu majetku, jednajú z pozície sily … rodičia sú vždy tí najmúdrejší, nikdy sa nemýlia a vždy majú pravdu, hrajú sa na bohov….takže za všetko zlé zodpovedajú tí najslabší, tí ktorí sú na nich CELKOM ZÁVISLÍ, tí ktorí sa nedokážu brániť…nevinné deti.

 

Obyčajní – needukovaní rodičia svoju neschopnosť motivovať deti nahrádzajú primitívnym nátlakom – rozkazy, zákazy, príkazy, tresty, krik, zastrašovanie, ponižovanie, citové vydieranie a pod.

 

Len šialený rodič si dovolí vztiahnuť ruku na dieťa, spôsobovať mu fyzickú alebo psychickú bolesť….. znamená to útočiť priamo na Boha, pretože deti a zvieratá sú priami nositeľmi Boha….podobne aj stromy a rastliny – Príroda. Je to prejav slabosti, pomýlenosti, úbohosti a bezmocnosti….nejde tu o žiadnu výchovu ale len o vybitie si zlosti na úkor toho najslabšieho….. takéto konanie zanecháva potom celoživotné stopy na psychike dieťaťa.

 

Rodičia nedokážu dať svojim deťom viac než čo sami dostali, čo sami majú….obyčajne len minimum, cca 30% zo skutočných potrieb každého dieťaťa. Je to preto, lebo sami sa nič nové nenaučili, nič si o výchove ani len neprečítali, sú needukovaní ale presvedčení že im dali “všetko” …. a teda majú právo od nich očakávať úctu a lásku….. a aj nejaké zaopatrenie.

 

Obyčajní rodičia sú ľahostajní voči potrebám dieťaťa, okrem tých najzákladnejších (jedlo, ošatenie, spánok apod.), pretože ich sami nezažili, nič o nich nevedia, nevedia že vôbec existujú. . Keďže všetko je ale inak a pravda skôr či neskôr zvíťazí, všetko čo rodič do dieťaťa vložil – aj dobré aj zlé sa mu raz stonásobne vráti …. a to vtedy, keď na to bude namenej pripravený, najmenej to bude čakať a najviac ho to postihne, bude to vtedy, keď zostarne, keď bude čoraz slabší, chorý, chudobný a osamelý.

 

Bežného človeka rodičia v detstve neustále obmedzovali, takže z neho vyrástol obmedzený človek. Kognitívne (poznávacie) schopnosti zostali nerozvinuté, schopnosť jasne a správne myslieť, v ktorej sú obsiahnuté schopnosti sledovať líniu uvažovania, chápať pojmy a samostatne skúmať sa nerozvinula.

Youtube zrušil kanál Igora Bukovského. Dva a pol roka ho používal v rozpore s pravidlami.

05.05.2024

SME, Martin Hodás, externý prispievateľ Rozmýšľal som, či sa mám k tejto správe ozvať, ale nakoniec som sa rozhodol že áno … kedysi dávno som totiž chodil k nemu na konzultácie a navyše pochádzame aj z toho istého mesta, z Martina, takže sme vyrástli v tom istom prostredí … preto toho máme dosť veľa spoločného, čo mi umožňuje vidieť ho do určitej [...]

Nočný klub v Námestove zrušil akciu pre obavy miestnych zo satana ☹

04.05.2024

SME, M.Vančo, 2. máj 2024 o 19:48 Odjakživa platí, že najväčším nepriateľom človeka je on sám … pretože sám seba, svoju hlúposť si nedokáže uvedomiť … dokáže si len „uvedomovať“ chyby tých druhých a to často aj také, aké v skutočnosti ani neexistujú … pretože čo Slovák, to „odborník“ na zametanie pred cudzími prahmi, len pred tým [...]

V Iráne sa spustili oslavy po útoku na Izrael.

14.04.2024

Z Blízkeho východu sa nikdy v dohľadnej dobe nešírila do sveta múdrosť, ale práve naopak … vždy to bol tzv. nepokojný región … veľmi jemne povedané … Čím je niekto hlúpejší, tým menej si to dokáže uvedomiť, takže tí celkom najhlúpejší si ju neuvedomujú vôbec … preto obidve, tzv. zúčastnené strany sú si skalopevne isté, že právo [...]

Hlinkova garda, Hlinkova mládež

Na jarmoku predával drevené srdcia s heslami Hlinkovej gardy. Muža obžalovali z extrémizmu

06.05.2024 15:25

Obvinený navyše na facebooku šíril rôzne extrémistické materiály obsahujúce heslá potláčajúce ľudské práva a slobody.

pas, cestovanie, cestovný pas, slovensko, slovený pas, peniaze, turistika, dovolenka, zahraničie, passport,

Žiadali ste o pas? Štát vám ho nedodá ani do 30 dní. Odporúča cestovať na občiansky preukaz

06.05.2024 15:00

Ministerstvo vnútra po nápore žiadostí zo začiatku roka stále nedokáže vo všetkých prípadoch dodržať lehotu.

Strážske, búrka

Na západnom a strednom Slovensku treba v pondelok poobede počítať s búrkami

06.05.2024 14:45

Meteorológovia varujú, že búrky môže sprevádzať prudký lejak s intenzitou 20 až 30 milimetrov za polhodinu.

Francúzsko Čína Prezident Návšteva Si Ťin-pching

EÚ sa spolieha na Čínu, Si Ťin-pchingovi dohováral Macron aj Leyenová. Zatlačí Peking na Putina?

06.05.2024 14:25, aktualizované: 14:43

Von der Leyenová povedala, že EÚ ráta s tým, že Čína zatlačí na Rusko, aby ukončilo vojnu na Ukrajine.