Založ si blog

Ak sa zaočkovanosť na Orave a Kysuciach nezlepší, odnesú si to opäť miestne nemocnice.

Aktuality.sk, dnes 01.07.2021 13:00

 

Orava a Kysuce vždy patrili medzi najzaostalejšie slovenské regióny … a to nielen materiálne, ale aj mentálne.

Podmienky pre život tam vždy bývali ťažšie než inde, takže na to aby sa tam človek uživil, spotreboval toľko energie, že na napĺňanie vyšších potrieb mu už nezostávalo síl.

Preto sú tam ľudia, česť výnimkám tzv. „jednoduchší“, starého totalitného myslenia je tam viac než inde, takže úcta k iným názorom, hlavne ku kritickým je tam minimálna, ak vôbec nejaká☹

Pravda sa ale rodí v diskusii a teda v demokracii, nie v totalite … takže starým totalitným myslením sa hľadať nedá.

Dôsledok je ten, že pravdy a teda aj múdrosti je tam menej než inde …. zato vyžadovanie „poslušnosti“ sa tam veľmi podobá tomu, aké poznáme z Ruska, Číny, Iránu, Severnej Kórey a pod.

Takéto myslenie potom vytvára vnútorne ešte neslobodnejších ľudí, než je to na Slovensku bežné …. pretože kto nemohol veriť prvým ľuďom vo svojom živote, svojim rodičom, ten už nemôže veriť nikomu.

Preto sú tam vzťahy také aké sú … preto tam každý verí tomu, čomu chce … tomu, čo sa mu práve hodí …. preto tam vládne taká nedôvera voči autoritám a teda aj štátu ….  a teda aj vakcinačnej kampani … preto je tam zaočkovanosť minimálna☹.

Sú to ale regióny kde sa ale  najlepšie „darí“ Kotlebovi … keď sa človek dostane na hranice týchto okresov, automaticky ho „privítajú“ jeho billboardy.

Môj otec pochádzal z dediny na Hornej Orave a bol to psychopat … poznačil tým celú našu rodinu, kde sa moja mama pri ňom utrápila a predčasne zomrela na rakovinu … a z mojich bratov vyrástli kotlebovci, ľudia s narušeným vzťahom k sebe a teda aj k iným.

Dokonca sa hovorí aj tom, že na Orave vznikli aj akési oddiely mladých, „domobrana“, ktorí chcú „zachraňovať svet“…. no a práve do tohto prostredia bol aj zasadený dej filmu „Nech je svetlo“ …. ktorý každému odporúčam … lepšie raz vidieť, ako stokrát počuť.

„Vjazd bicyklov na Kuchajdu je zakázaný! “ 😊

25.07.2024

Samozrejme, je to správne … ja som tam ale dnes ráno napriek tomu vošiel, pretože ešte sa tam nepohyboval skoro nikto, takže sa mi nezdalo celkom zmysluplné zosadnúť z bicykla a tlačiť ho preto, aby som mojou pomalou jazdou neohrozil nejakých chodcov … 😊 Napriek tomu ma na tento zákaz upozornili hneď traja ľudia, jedna žena a dvaja robotníci … píšem [...]

Sloboda nie je anarchia ☹

10.07.2024

Kto ale vyrástol v neslobode, čo je v totalitách a postotalitách a teda aj na Slovensku normálne, ten nevie ako vyzerá skutočná sloboda … z jeho pohľadu vnútorne neslobodného človeka je to vtedy, keď si môže robiť čo chce, kedy chce a ako chce … a to je presne to, čoho sme na Slovensku svedkami … súčasná vládna koalícia si robí čo sa jej práve [...]

Strážni psi demokracie.

26.06.2024

Sú to slobodné médiá, nezávislé súdnictvo a polícia, samozrejme tiež nezávislá … ale všetky tieto zložky v súčasnosti ovládli strany, ktoré po posledných voľbách vytvorili vládu … a tie robia to, čo je v totalitách „normálne“ … ale v demokraciách neprípustné … robia všetko preto, aby strážnych psov demokracie „uspali“, čiže zahubili [...]

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.