Založ si blog

Ak sa zaočkovanosť na Orave a Kysuciach nezlepší, odnesú si to opäť miestne nemocnice.

Aktuality.sk, dnes 01.07.2021 13:00

 

Orava a Kysuce vždy patrili medzi najzaostalejšie slovenské regióny … a to nielen materiálne, ale aj mentálne.

Podmienky pre život tam vždy bývali ťažšie než inde, takže na to aby sa tam človek uživil, spotreboval toľko energie, že na napĺňanie vyšších potrieb mu už nezostávalo síl.

Preto sú tam ľudia, česť výnimkám tzv. „jednoduchší“, starého totalitného myslenia je tam viac než inde, takže úcta k iným názorom, hlavne ku kritickým je tam minimálna, ak vôbec nejaká☹

Pravda sa ale rodí v diskusii a teda v demokracii, nie v totalite … takže starým totalitným myslením sa hľadať nedá.

Dôsledok je ten, že pravdy a teda aj múdrosti je tam menej než inde …. zato vyžadovanie „poslušnosti“ sa tam veľmi podobá tomu, aké poznáme z Ruska, Číny, Iránu, Severnej Kórey a pod.

Takéto myslenie potom vytvára vnútorne ešte neslobodnejších ľudí, než je to na Slovensku bežné …. pretože kto nemohol veriť prvým ľuďom vo svojom živote, svojim rodičom, ten už nemôže veriť nikomu.

Preto sú tam vzťahy také aké sú … preto tam každý verí tomu, čomu chce … tomu, čo sa mu práve hodí …. preto tam vládne taká nedôvera voči autoritám a teda aj štátu ….  a teda aj vakcinačnej kampani … preto je tam zaočkovanosť minimálna☹.

Sú to ale regióny kde sa ale  najlepšie „darí“ Kotlebovi … keď sa človek dostane na hranice týchto okresov, automaticky ho „privítajú“ jeho billboardy.

Môj otec pochádzal z dediny na Hornej Orave a bol to psychopat … poznačil tým celú našu rodinu, kde sa moja mama pri ňom utrápila a predčasne zomrela na rakovinu … a z mojich bratov vyrástli kotlebovci, ľudia s narušeným vzťahom k sebe a teda aj k iným.

Dokonca sa hovorí aj tom, že na Orave vznikli aj akési oddiely mladých, „domobrana“, ktorí chcú „zachraňovať svet“…. no a práve do tohto prostredia bol aj zasadený dej filmu „Nech je svetlo“ …. ktorý každému odporúčam … lepšie raz vidieť, ako stokrát počuť.

Správa o duševnom stave slovenskej spoločnosti 😊

24.03.2024

Prvé kolo prezidentských volieb dopadlo nad očakávania dobre … to asi nečakal nikto … a je v úplnom rozpore so všetkými predvolebnými prieskumami, našťastie😊 akoby si veľa voličov, ktorí v parlamentných voľbách zvolili súčasnú vládu uvedomilo, že až také jednoduché to nebude, že sa vlastne „tak trochu“ unáhlili, takže v týchto voľbách sa [...]

„Naše“ – slovenské medvede ☹

21.03.2024

Slováci majú za sebou tisíc rokov poroby a 40 rokov života v neslobode, čo je dosť dlho na to, aby sa to prejavilo … a to obzvlášť tam, kde sa rozhoduje o tom, kto z človeka vyrastie, aké základy do života vlastne dostane. „Klasická“ slovenská „výchova“ je práve preto založená na neslobode a teda aj na nezodpovednosti, pretože to sú dve strany jednej [...]

Kanibalizmus na Slovensku ☹

18.03.2024

Hlúposť je zadarmo, nebolí, takže dlhodobo si nie je vôbec uvedomovaná … a u väčšiny ľudí nikdy … hlúpi sa narodili, hlúpo žili a hlúpo a teda často aj zbytočne zomreli … V čom sa hlúposť prejavuje asi najviac, je strava … každý priam idiotsky verí, že práve on je ten, ktorý sa stravuje správne, striedmo a v podstate zdravo … atď. [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 108
Celková čítanosť: 316441x
Priemerná čítanosť článkov: 2930x

Autor blogu

Kategórie