Založ si blog

Ak sa zaočkovanosť na Orave a Kysuciach nezlepší, odnesú si to opäť miestne nemocnice.

Aktuality.sk, dnes 01.07.2021 13:00

 

Orava a Kysuce vždy patrili medzi najzaostalejšie slovenské regióny … a to nielen materiálne, ale aj mentálne.

Podmienky pre život tam vždy bývali ťažšie než inde, takže na to aby sa tam človek uživil, spotreboval toľko energie, že na napĺňanie vyšších potrieb mu už nezostávalo síl.

Preto sú tam ľudia, česť výnimkám tzv. „jednoduchší“, starého totalitného myslenia je tam viac než inde, takže úcta k iným názorom, hlavne ku kritickým je tam minimálna, ak vôbec nejaká☹

Pravda sa ale rodí v diskusii a teda v demokracii, nie v totalite … takže starým totalitným myslením sa hľadať nedá.

Dôsledok je ten, že pravdy a teda aj múdrosti je tam menej než inde …. zato vyžadovanie „poslušnosti“ sa tam veľmi podobá tomu, aké poznáme z Ruska, Číny, Iránu, Severnej Kórey a pod.

Takéto myslenie potom vytvára vnútorne ešte neslobodnejších ľudí, než je to na Slovensku bežné …. pretože kto nemohol veriť prvým ľuďom vo svojom živote, svojim rodičom, ten už nemôže veriť nikomu.

Preto sú tam vzťahy také aké sú … preto tam každý verí tomu, čomu chce … tomu, čo sa mu práve hodí …. preto tam vládne taká nedôvera voči autoritám a teda aj štátu ….  a teda aj vakcinačnej kampani … preto je tam zaočkovanosť minimálna☹.

Sú to ale regióny kde sa ale  najlepšie „darí“ Kotlebovi … keď sa človek dostane na hranice týchto okresov, automaticky ho „privítajú“ jeho billboardy.

Môj otec pochádzal z dediny na Hornej Orave a bol to psychopat … poznačil tým celú našu rodinu, kde sa moja mama pri ňom utrápila a predčasne zomrela na rakovinu … a z mojich bratov vyrástli kotlebovci, ľudia s narušeným vzťahom k sebe a teda aj k iným.

Dokonca sa hovorí aj tom, že na Orave vznikli aj akési oddiely mladých, „domobrana“, ktorí chcú „zachraňovať svet“…. no a práve do tohto prostredia bol aj zasadený dej filmu „Nech je svetlo“ …. ktorý každému odporúčam … lepšie raz vidieť, ako stokrát počuť.

Väzni z Leopoldova volili hlavne Smer, národniari obsadili tretie miesto 🤡

11.06.2024

24hod.sk Z domova, 10. júna 2024 Čo k tomu dodať … ľudia vo voľbách volia takých, ktorí sa im čo najviac podobajú, ktorí „hovoria ich rečou“ … no a hlava Smeru je z rôznych dôvodov ešte stále právoplatne neodsúdený, ale už vyšetrovaný a teda aj dôvodne podozrivý jedinec, takže sa týmto „voličom“ v Leopoldove podobal najviac [...]

„Loď bláznov sa plaví do neznáma“.

31.05.2024

V skutočnosti je jej Smer viac než jasný … plaví sa plnou parou do pekla! ☹ „Loď bláznů je alegorie, která se objevuje v západní kultuře již od starověku. Jednu z prvních zmínek nacházíme u Platóna, který tento příměr použil v argumentaci kritiky demokracie[1]. Podstata alegorie v Platónově podání spočívá v porovnávání demokracie (řízení státu [...]

Dobrý análny sex sa dá naučiť, sexkoučka radí, ako začať 🤮😩

09.05.2024

SME, Tímea Krauszová, 7. máj 2024 o 15:00 Čítajte viac: https://www.sme.sk/search?q=an%C3%A1l&period=90 Človek dostal na rozdiel od väčšiny zvierat od Boha možnosť myslieť … a ak ju naozaj využíva, tak mu umožní postupne sa k nemu približovať viac a viac … a v ideálnom prípade sa s ním nakoniec aj spojiť, čo je jeho skutočné poslanie na tomto svete. [...]

Benny Ganc

Izraelský premiér Netanjahu rozpúšťa vojnový kabinet

17.06.2024 10:58, aktualizované: 11:13

O rozpustení vojnového kabinetu informujú tiež izraelské médiá.

Emmanuel Macron,

Vo Francúzsku sa začala kampaň pred predčasnými parlamentnými voľbami

17.06.2024 10:48

Prvé kolo volieb sa bude konať 30. júna. Rozhodujúce druhé kolo je naplánované na 7. júla.

Tusk

Plánovanie atentátov a sabotáži v Poľsku: obžalovaní ruskí špióni zmizli

17.06.2024 10:30

Poľský súd vlani v decembri odsúdil 14 zo 16 cudzincov obžalovaných z účasti na príprave sabotážnych akcií na poľskom území.

Tropické teploty v Bratislave

Prichádzajú trópy. Vyberajte sandále a opaľovacie krémy. Úľava? V nedohľadne

17.06.2024 10:18

Hydrometeorologický ústav avizuje v tomto týždni na Slovensku výrazné oteplenie.