Založ si blog

„Som dedko, ktorý viedol riadny život“, tvrdil v obhajobe Dušan Kováčik

  1. 05. 2021 17:00 | BRATISLAVA/TV Markíza

Ach ach …. čím je človek hlúpejší, tým menej si to uvedomuje …. a tým za múdrejšieho sa považuje.

Preto sa za múdreho považuje každý … aj deti, manuálne pracujúci, dokonca aj bezdomovci a väzni …. nezvyknutí učiť sa a ani rozmýšľať.

O čom človek nič nevie, o tom ani nevie že to vôbec existuje …. ako môže vedieť o svojej hlúposti bežný človek, ktorý nielenže neurobil nič preto aby sa o sebe, o svojich chybách a nedostatkoch niečo dozvedel, ale práve naopak … urobil všetko preto, aby sa o sebe nič nedozvedel

Vytvára okolo seba komunikačnú bariéru, pretože pravda bolí … počúva len to, čo chce počuť, takže vidí len to, čo chce vidieť …. seba ako toho dobrého a tých druhých ako tých zlých ….

Bežný človek nedokáže kritiku ani prijať, ani dať … pretože od narodenia zažíval len samú deštruktívnu, nekonštruktívnu kritiku … preto žije rovnako ako zlý štát … bez kritiky aj bez sebakritiky …. v sladkej pohodlnej nevedomosti, v pocite falošného sebauspokojenia … bez konštruktívnej kritiky sa nemôže vyvíjať, môže len upadať, rovnako ako všetky totality!

Slovensko je krajina samých „úžasných, dokonalých“ ľudí, ktorí nikdy za nič nemôžu, pretože vždy majú pravdu … takže za všetko zlé môžu tí druhí, to tí sú tí zlí ….

Všetko je také, ako sa to javí im a iná možnosť neexistuje. Ak náhodou áno, tak je jasné že je nesprávna … veď čo Slovák, to malý Boh …. s patentom na pravdu … smutné to dedičstvo štyridsiatich rokov totality a tisíc rokov poroby.

V Iráne sa spustili oslavy po útoku na Izrael.

14.04.2024

Z Blízkeho východu sa nikdy v dohľadnej dobe nešírila do sveta múdrosť, ale práve naopak … vždy to bol tzv. nepokojný región … veľmi jemne povedané … Čím je niekto hlúpejší, tým menej si to dokáže uvedomiť, takže tí celkom najhlúpejší si ju neuvedomujú vôbec … preto obidve, tzv. zúčastnené strany sú si skalopevne isté, že právo [...]

Newsfilter: Pellegrini sľuboval pokoj a zmier, prišla ešte väčšia nenávisť.

11.04.2024

KomentáreDenník Na ďalší39 Totality a posttotality sú kráľovstvá krivých zrkadiel, kde to čo je hore sa javí ako to dole a naopak … kde sa obeť mnohým javí ako agresor a naopak … kde v žiadnom prípade nejde o pravdu ale len o to, čo sa komu práve hodí … a je to to, čomu sa mu najpohodlnejšie verí … čo zodpovedá jeho pokrivenej optike, [...]

Správa o duševnom stave slovenskej spoločnosti 😊

24.03.2024

Prvé kolo prezidentských volieb dopadlo nad očakávania dobre … to asi nečakal nikto … a je v úplnom rozpore so všetkými predvolebnými prieskumami, našťastie😊 akoby si veľa voličov, ktorí v parlamentných voľbách zvolili súčasnú vládu uvedomilo, že až také jednoduché to nebude, že sa vlastne „tak trochu“ unáhlili, takže v týchto voľbách sa [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.