Založ si blog

Kotlebovci

Na to, aby človek považoval seba za toho dobrého, múdreho a spravodlivého…. a iných za tých zlých, hlúpych a nespravodlivých, ktorí za všetko môžu netreba múdrosť, netreba zodpovednosť…. práve naopak …. čím je toho menej, tým „lepšie“ …. tým ľahšie sa tomuto bludu verí …..

Koľko sa toho musí človek naučiť, koľko sa musí vzdelávať, koľko musí študovať, koľko nedostatkov si musí priznať, koľko ich musí na sebe odstrániť na to, aby sa stal hlúpym?

Samozrejme nič …. žiadne, ide to samé od seba … hlúposť je prosto zadarmo. Čo ale robí obyčajný človek preto, aby sa stal múdrym? Čo urobil preto, aby si vôbec zistil, čo by vlastne mal preto urobiť? Ako si overil a potvrdil, že na rozdiel od ostatných on už múdry je?

Samozrejme nijak … načo, veď všetko je jasné … ten múdry som ja a tí hlúpi vždy tí druhí…

Byť na Slovensku (ale aj inde) hlúpy, namyslený, povýšenecký a chorobne nezodpovedný znamená byť na Slovensku „normálny“….. ☹

Každý kto je iný, kto vystrčí hlavu z radu je automaticky ten zlý …. môže čítať, študovať, vzdelávať sa, priznávať si svoje chyby a naprávať ich koľko chce, v mase zaostalých ľudí mu je to nielenže nanič, ale práve naopak …. vždy sa nájde „dostatok“ „spravodlivých“, ktorí si z neho urobia obetného baránka, fackovacieho panáka.

Kto vyrástol v strachu  …. a čím viac, tým menej je ochotný si to pripustiť, ten sa bojí všetkého, aj inakosti …. pretože môže byť potenciálne nebezpečná … preto preč so všetkým, čo je iné…

Aj pravda je iná, preto sa jej toľko ľudí bojí … a ešte k tomu aj bolí … fuj, preč s ňou!

Keď toto všetko zájde do extrému, do xenofóbie, tak vznikne strana, ktorá takýchto ľudí združuje …. na prvý pohľad milí ľudia, niektorí aj s titulmi, dokonca aj s viacerými …. ale to je len pozlátko …. veď aj Hitler bol milý, dokonca ho milovali masy, ale to len preto, lebo despotický prístup jeho otca ho prinútil pretvarovať sa … len tak mu mohol ako tak vyhovieť a zároveň ako tak zostať sám sebou .

Preto sú takíto vnútorne pokrivení ľudia takí nebezpeční …. veď jedným z poznávacích znakov psychopata je práve jeho „schopnosť“ predstierať, že je niekto iný, oveľa lepší, múdrejší atď.

Túto osobnostnú chybu, nadradzovanie sa, povyšovanie sa nad iných človek prebral od svojich rodičov, pretože nad koho sa to dá tak ľahko, tak jednoducho, tak pohodlne …. tak beztrestne.

P.S. Obidvaja moji bratia sú kotlebovci …. takže o tom, ako vzniká kotlebovec niečo viem … alebo mal by som niečo vedieť…. :-§

V Iráne sa spustili oslavy po útoku na Izrael.

14.04.2024

Z Blízkeho východu sa nikdy v dohľadnej dobe nešírila do sveta múdrosť, ale práve naopak … vždy to bol tzv. nepokojný región … veľmi jemne povedané … Čím je niekto hlúpejší, tým menej si to dokáže uvedomiť, takže tí celkom najhlúpejší si ju neuvedomujú vôbec … preto obidve, tzv. zúčastnené strany sú si skalopevne isté, že právo [...]

Newsfilter: Pellegrini sľuboval pokoj a zmier, prišla ešte väčšia nenávisť.

11.04.2024

KomentáreDenník Na ďalší39 Totality a posttotality sú kráľovstvá krivých zrkadiel, kde to čo je hore sa javí ako to dole a naopak … kde sa obeť mnohým javí ako agresor a naopak … kde v žiadnom prípade nejde o pravdu ale len o to, čo sa komu práve hodí … a je to to, čomu sa mu najpohodlnejšie verí … čo zodpovedá jeho pokrivenej optike, [...]

Správa o duševnom stave slovenskej spoločnosti 😊

24.03.2024

Prvé kolo prezidentských volieb dopadlo nad očakávania dobre … to asi nečakal nikto … a je v úplnom rozpore so všetkými predvolebnými prieskumami, našťastie😊 akoby si veľa voličov, ktorí v parlamentných voľbách zvolili súčasnú vládu uvedomilo, že až také jednoduché to nebude, že sa vlastne „tak trochu“ unáhlili, takže v týchto voľbách sa [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.