Založ si blog

Covidioti na Slovensku.

„Policajt upozornil ženu na prekrytie dýchacích ciest, jej manžel naňho zaútočil“

Jej manžel bol tiež bez prekrytia horných dýchacích ciest.

  1. mar 2021 o 10:27 SITA

Čítajte viac: https://mytrencin.sme.sk/c/22626427/policajt-upozornil-zenu-na-prekrytie-dychacich-ciest-jej-manzel-na-neho-fyzicky-zautocil.html?ref=njct

totalite nejde o pravdu, ale len o všeličo iné … a samozrejme o to najprízemnejšie….napr. o moc a teda aj o poslušnosť. Keďže Slovensko je silne posttotalitná spoločnosť, tiež tu ide o všeličo iné, než o to, o čo by malo ísť….o pravdu a teda aj o to, čo je správne.

Pre lacného človeka je správne to, čo ho stojí práve najmenej námahy a v ideálnom prípade žiadnu….pri čom sa nemusí nikomu a ničomu prispôsobovať….naopak, nech sa vonkajšie prostredie prispôsobilo jemu …. „keď on si nevšíma vírus, tak nech si ani vírus nevšíma jeho a ani nikto iný☹.

Lacná výchova  a k tomu aj lacné vzdelanie vytvára „ideálne“ podmienky pre vznik takéhoto človeka….a je bohužiaľ smutné, koľko neprispôsobivých, koľko čiastočne nesvojprávnych, chorobne nezodpovedných ľudí sa na Slovensku počas pandémie „vyrojilo“.

Je fakt, že na prvý pohľad to na človeku nepoznať…bez rúška je to ale jednoduché…. a je bohužiaľ dosť ľudí, ktorí sú na tom tak zle, že sú schopní zájsť tak ďaleko, ako to popisuje článok zo SITA.

Lacný človek filtruje, cenzuruje informácie … počúva len to, čo sa mu dobre počúva, takže vidí len to, čo chce vidieť ….  verí tomu, čomu chce veriť, vytesňuje …. a z takýchto „prefiltrovaných“ informácií si vytvára „vlastný“ svet ….. svet, v ktorom je všetko také, ako to jemu vyhovuje … svet, v ktorom má pravdu vždy on …. svet, v ktorom je vždy on ten „dobrý“.

Striktne sa riadi „zlatým pravidlom“ všetkých hlupákov, ktoré jasne hovorí, že zlí sú vždy tí druhí… takže chyba je vždy v niekom inom alebo v niečom inom, „vo mne určite nie“…

Pandémia predstavila slovenskú spoločnosť v inom svetle …. v sťažených podmienkach sa odhaľujú pokrivené charaktery, narušené osobnosti, pýcha, malosť, neúcta, pohŕdanie autoritami, nadradzovanie seba nad ostatných, sebectvo, konzum, chýbajúce sebapoznanie a pod.

Výskumy hovoria, že na to aby sa odstránila nejaká negatívna vlastnosť je potrebných až päť generácií…. čo zodpovedá 100 rokom … takže Slovensko má ešte pred sebou dlhú cestu …. a to s nezaručeným výsledkom.

V Iráne sa spustili oslavy po útoku na Izrael.

14.04.2024

Z Blízkeho východu sa nikdy v dohľadnej dobe nešírila do sveta múdrosť, ale práve naopak … vždy to bol tzv. nepokojný región … veľmi jemne povedané … Čím je niekto hlúpejší, tým menej si to dokáže uvedomiť, takže tí celkom najhlúpejší si ju neuvedomujú vôbec … preto obidve, tzv. zúčastnené strany sú si skalopevne isté, že právo [...]

Newsfilter: Pellegrini sľuboval pokoj a zmier, prišla ešte väčšia nenávisť.

11.04.2024

KomentáreDenník Na ďalší39 Totality a posttotality sú kráľovstvá krivých zrkadiel, kde to čo je hore sa javí ako to dole a naopak … kde sa obeť mnohým javí ako agresor a naopak … kde v žiadnom prípade nejde o pravdu ale len o to, čo sa komu práve hodí … a je to to, čomu sa mu najpohodlnejšie verí … čo zodpovedá jeho pokrivenej optike, [...]

Správa o duševnom stave slovenskej spoločnosti 😊

24.03.2024

Prvé kolo prezidentských volieb dopadlo nad očakávania dobre … to asi nečakal nikto … a je v úplnom rozpore so všetkými predvolebnými prieskumami, našťastie😊 akoby si veľa voličov, ktorí v parlamentných voľbách zvolili súčasnú vládu uvedomilo, že až také jednoduché to nebude, že sa vlastne „tak trochu“ unáhlili, takže v týchto voľbách sa [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.