Založ si blog

A teraz niečo o mne.

V mojom predchádzajúcom blogu uviedla jedna čitateľka v komentári, že tie moje myšlienky sú vlastne len taká moja projekcia.

V jednom inom mojom blogu som už kedysi spomenul, že všetko čo tu píšem o hlúposti vychádza zo mňa, z mojich vlastných chýb, problémov a nedostatkov … z mojej vlastnej hlúposti o ktorej som kedysi nič nevedel, ale počas ôsmich rokov regresnej hlbinnej analýzy a piatich mesiacov v skupine som sa o nej dozvedel teda dosť.

Teraz túto hlúposť vidím aj na iných, ale kvôli chýbajúcej slobode slova, prejavu a názoru musím hrať s nimi  ich hru a predstierať, že ani ja ju na nich nevidím.

Postoj k pravde a teda aj ku kritike a sebakritike je na Slovensku podobný ako napr. v Číne … keď tam vznikne vo firme problém, je skoro nemožné dopracovať sa k vinníkovi, pretože kritika je tam považovaná tak ako v každej totalite asi za to najväčšie zlo.

Čitateľka si síce môj článok o „dedkovi“ prečítala, ale išiel mimo nej … asi nikto kto moje blogy sleduje a súhlasí s nimi si nemyslí, že sa v prvom rade týkajú jeho …. každý je presvedčený, že to čo sa v mojich článkoch neustále točí dookola … že ten dobrý, ten múdry, ten spravodlivý je ten on …. a že chyba je vždy v tom druhom sa vždy a jedine týkajú tých druhých☹.

Práve preto si uvedomujem ich obmedzený účinok …. je mi jasné, že po ich prečítaní sa každý vydá tou ľahšou cestou (tak, ako kedysi aj ja), seba vynechá, seba preskočí a kriticky zhodnotí niekoho iného, napr. autora😊.

Chápem, že pochopiť moje myšlienky tak, ako som ich myslel je pre bežného čitateľa v podstate nemožné …. to by sa musel najskôr dozvedieť pravdu o sebe, musel by najskôr pochopiť samého seba a múdrosť a teda aj sebapoznanie nie sú samozrejmé, nie sú lacné … práve naopak … sú veľmi drahé. Tak ako som už viackrát uvádzal, je ľahšie sa za múdreho považovať, než sa ním skutočne stať … a tým nemyslím, že ten múdry som už ja:-)

Viem, že niektoré moje myšlienky sa v mojich článkoch opakujú, ale písať o hlúposti vždy niečo nové, niečo objavné nie je v mojich možnostiach.

Aj tak si veľmi cením záujem mojich čitateľov, pretože čítanie mojich blogov nepovažujem za oddychové … vyžadujú rozmýšľanie, ale možno sa časom veci posunú dopredu …. možno sa predsa len niekto začne zamýšľať aj nad sebou a začne rozvíjať svoju schopnosť sebareflexie … a schopnosť prijať, vstrebať kritiku …. a tieto nové schopnosti začne odovzdávať aj ďalej, svojim deťom tak, aby sa naša spoločnosť mohla posunúť vyššie, bližšie ku skutočnej demokracii.

Správa o duševnom stave slovenskej spoločnosti 😊

24.03.2024

Prvé kolo prezidentských volieb dopadlo nad očakávania dobre … to asi nečakal nikto … a je v úplnom rozpore so všetkými predvolebnými prieskumami, našťastie😊 akoby si veľa voličov, ktorí v parlamentných voľbách zvolili súčasnú vládu uvedomilo, že až také jednoduché to nebude, že sa vlastne „tak trochu“ unáhlili, takže v týchto voľbách sa [...]

„Naše“ – slovenské medvede ☹

21.03.2024

Slováci majú za sebou tisíc rokov poroby a 40 rokov života v neslobode, čo je dosť dlho na to, aby sa to prejavilo … a to obzvlášť tam, kde sa rozhoduje o tom, kto z človeka vyrastie, aké základy do života vlastne dostane. „Klasická“ slovenská „výchova“ je práve preto založená na neslobode a teda aj na nezodpovednosti, pretože to sú dve strany jednej [...]

Kanibalizmus na Slovensku ☹

18.03.2024

Hlúposť je zadarmo, nebolí, takže dlhodobo si nie je vôbec uvedomovaná … a u väčšiny ľudí nikdy … hlúpi sa narodili, hlúpo žili a hlúpo a teda často aj zbytočne zomreli … V čom sa hlúposť prejavuje asi najviac, je strava … každý priam idiotsky verí, že práve on je ten, ktorý sa stravuje správne, striedmo a v podstate zdravo … atď. [...]

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaň nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 108
Celková čítanosť: 316330x
Priemerná čítanosť článkov: 2929x

Autor blogu

Kategórie