Založ si blog

„Hrdé Slovensko“.

Slovensko je poznačené štyridsiatimi rokmi totality a tisíc rokmi poroby….preto je vnútorne neslobodné a teda nezodpovedné.

Sloboda a zodpovednosť sú dve strany jednej mince….preto na nezodpovedných ľudí človek naráža na každom kroku.

Rozpoznať ich je jednoduché….nerešpektujú pravidlá spoločnosti, pretože veria, že oni všetkému rozumejú najlepšie, takže si môžu vytvárať vlastné….

Správajú sa ako rakovinové bunky, ktoré sa vymkli spod kontroly, prestali pracovať v prospech celku a začali sebecky „pracovať“ pre seba….

Nechápu že takýmto správaním zahubia nielen spoločnosť, ale aj sami seba….nerešpektovaním odporúčaní WHO….ani rozhodnutia hlavného hygienika nosiť rúška prispievajú k šíreniu nákazy.

Nerešpektovaním dopravných predpisov, odbočovaním bez smeroviek šíria chaos, anarchiu, vytvárajú si nesprávne návyky spojené s vedením motorového vozidla, zvyšujú riziko vzniku dopravných nehôd, krátkozrako povyšujúc seba nad iných sťahujú Slovensko dolu….do bahna.

Kvôli takýmto ľuďom je Slovensko tam kde je.

Čo Slovák, to génius….všade bol, všetko videl, na všetko má názor a na pravdu patent….všetci sú blbí len „ON“ je ten múdry. Vždy má pravdu, nikdy sa nemýli….a preto nikdy za nič nemôže….na vine sú vždy tí druhí….vždy niekto iný alebo niečo iné….čo Slovák, to hotový svätec….samozrejme neuznaný.

Ako to, že aj ostatní nevidia aký je úžasný….aký je dokonalý?

Kto bol vychovaný totalitným spôsob, ten si neváži sám seba, idealizuje si samého seba, aby sa udržal nad vodou….aby si udržal akú takú sebaúctu….ale vždy na úkor iných….a na Slovensku „je to tak“ a ešte dlho bude.

V Iráne sa spustili oslavy po útoku na Izrael.

14.04.2024

Z Blízkeho východu sa nikdy v dohľadnej dobe nešírila do sveta múdrosť, ale práve naopak … vždy to bol tzv. nepokojný región … veľmi jemne povedané … Čím je niekto hlúpejší, tým menej si to dokáže uvedomiť, takže tí celkom najhlúpejší si ju neuvedomujú vôbec … preto obidve, tzv. zúčastnené strany sú si skalopevne isté, že právo [...]

Newsfilter: Pellegrini sľuboval pokoj a zmier, prišla ešte väčšia nenávisť.

11.04.2024

KomentáreDenník Na ďalší39 Totality a posttotality sú kráľovstvá krivých zrkadiel, kde to čo je hore sa javí ako to dole a naopak … kde sa obeť mnohým javí ako agresor a naopak … kde v žiadnom prípade nejde o pravdu ale len o to, čo sa komu práve hodí … a je to to, čomu sa mu najpohodlnejšie verí … čo zodpovedá jeho pokrivenej optike, [...]

Správa o duševnom stave slovenskej spoločnosti 😊

24.03.2024

Prvé kolo prezidentských volieb dopadlo nad očakávania dobre … to asi nečakal nikto … a je v úplnom rozpore so všetkými predvolebnými prieskumami, našťastie😊 akoby si veľa voličov, ktorí v parlamentných voľbách zvolili súčasnú vládu uvedomilo, že až také jednoduché to nebude, že sa vlastne „tak trochu“ unáhlili, takže v týchto voľbách sa [...]

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?