Založ si blog

Ak sa zaočkovanosť na Orave a Kysuciach nezlepší, odnesú si to opäť miestne nemocnice.

Aktuality.sk, dnes 01.07.2021 13:00

 

Orava a Kysuce vždy patrili medzi najzaostalejšie slovenské regióny … a to nielen materiálne, ale aj mentálne.

Podmienky pre život tam vždy bývali ťažšie než inde, takže na to aby sa tam človek uživil, spotreboval toľko energie, že na napĺňanie vyšších potrieb mu už nezostávalo síl.

Preto sú tam ľudia, česť výnimkám tzv. „jednoduchší“, starého totalitného myslenia je tam viac než inde, takže úcta k iným názorom, hlavne ku kritickým je tam minimálna, ak vôbec nejaká☹

Pravda sa ale rodí v diskusii a teda v demokracii, nie v totalite … takže starým totalitným myslením sa hľadať nedá.

Dôsledok je ten, že pravdy a teda aj múdrosti je tam menej než inde …. zato vyžadovanie „poslušnosti“ sa tam veľmi podobá tomu, aké poznáme z Ruska, Číny, Iránu, Severnej Kórey a pod.

Takéto myslenie potom vytvára vnútorne ešte neslobodnejších ľudí, než je to na Slovensku bežné …. pretože kto nemohol veriť prvým ľuďom vo svojom živote, svojim rodičom, ten už nemôže veriť nikomu.

Preto sú tam vzťahy také aké sú … preto tam každý verí tomu, čomu chce … tomu, čo sa mu práve hodí …. preto tam vládne taká nedôvera voči autoritám a teda aj štátu ….  a teda aj vakcinačnej kampani … preto je tam zaočkovanosť minimálna☹.

Sú to ale regióny kde sa ale  najlepšie „darí“ Kotlebovi … keď sa človek dostane na hranice týchto okresov, automaticky ho „privítajú“ jeho billboardy.

Môj otec pochádzal z dediny na Hornej Orave a bol to psychopat … poznačil tým celú našu rodinu, kde sa moja mama pri ňom utrápila a predčasne zomrela na rakovinu … a z mojich bratov vyrástli kotlebovci, ľudia s narušeným vzťahom k sebe a teda aj k iným.

Dokonca sa hovorí aj tom, že na Orave vznikli aj akési oddiely mladých, „domobrana“, ktorí chcú „zachraňovať svet“…. no a práve do tohto prostredia bol aj zasadený dej filmu „Nech je svetlo“ …. ktorý každému odporúčam … lepšie raz vidieť, ako stokrát počuť.

V Iráne sa spustili oslavy po útoku na Izrael.

14.04.2024

Z Blízkeho východu sa nikdy v dohľadnej dobe nešírila do sveta múdrosť, ale práve naopak … vždy to bol tzv. nepokojný región … veľmi jemne povedané … Čím je niekto hlúpejší, tým menej si to dokáže uvedomiť, takže tí celkom najhlúpejší si ju neuvedomujú vôbec … preto obidve, tzv. zúčastnené strany sú si skalopevne isté, že právo [...]

Newsfilter: Pellegrini sľuboval pokoj a zmier, prišla ešte väčšia nenávisť.

11.04.2024

KomentáreDenník Na ďalší39 Totality a posttotality sú kráľovstvá krivých zrkadiel, kde to čo je hore sa javí ako to dole a naopak … kde sa obeť mnohým javí ako agresor a naopak … kde v žiadnom prípade nejde o pravdu ale len o to, čo sa komu práve hodí … a je to to, čomu sa mu najpohodlnejšie verí … čo zodpovedá jeho pokrivenej optike, [...]

Správa o duševnom stave slovenskej spoločnosti 😊

24.03.2024

Prvé kolo prezidentských volieb dopadlo nad očakávania dobre … to asi nečakal nikto … a je v úplnom rozpore so všetkými predvolebnými prieskumami, našťastie😊 akoby si veľa voličov, ktorí v parlamentných voľbách zvolili súčasnú vládu uvedomilo, že až také jednoduché to nebude, že sa vlastne „tak trochu“ unáhlili, takže v týchto voľbách sa [...]

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.