Založ si blog

„Premúdrelá bratislavská kaviareň“.

Vo svojom článku v SME zo 7.3.2021 „Attenborough: Príroda si poradí – s nami či bez nás“ píše autor R.Kotian o tom, že „našťastie premúdrelá bratislavská kaviareň je predsa len výrazná menšina obyvateľov a získať potrebnú väčšinu sa dá a treba inak“.

Chce tým jasne povedať, že ruka je múdrejšia než hlava a teda múdrosť sa šíri z regiónov do nášho hlavného mesta a nie naopak.

Ja sám pochádzam z regiónu Stredného Slovenska a v Bratislave už žijem dlhšie než tam, takže môžem porovnávať…

Koľko je kde múdrosti sa dá ľahko zistiť aj podľa povolebných máp, v ktorých donedávna bolo celé Slovensko okrem Bratislavy a jedného či dvoch okresov na juhu celé červené, pretože tam vyhral Smer, posttotalitná strana, zodpovedná za marazmus na Slovensku….nositeľka zla.

V regiónoch vždy víťazili posttotalitné strany…kedysi HZDS, potom Smer, SNS a neskôr aj Kotleba….napr. v okrese Brezno v 27 z 30 dedín vyhral vo voľbách v r.2013 on.

V Bratislave nikdy nevyhrala žiadna posttotalitná strana z jednoduchého dôvodu…v Bratislave je vzdelanostná úroveň a teda aj úroveň myslenia vyššia než v regiónoch…takže starého, totalitného je myslenia je tu menej,  nie viac:-(.

Nachádzajú sa tu skoro všetky vysoké školy, ministerstvá, sídli tu úrad vlády, parlament atď. …. tu sa rozhoduje …. v regiónoch sa len pasívne frfle a ukazuje sa prstom na Bratislavu … zodpovednosť za vlastné problémy sa tam vždy zvaľuje na niekoho iného tak, ako je to na Slovensku „normálne“…. a „na Slovensku je to tak“.

P.S. 40% denníka SME vlastní Penta.

Youtube zrušil kanál Igora Bukovského. Dva a pol roka ho používal v rozpore s pravidlami.

05.05.2024

SME, Martin Hodás, externý prispievateľ Rozmýšľal som, či sa mám k tejto správe ozvať, ale nakoniec som sa rozhodol že áno … kedysi dávno som totiž chodil k nemu na konzultácie a navyše pochádzame aj z toho istého mesta, z Martina, takže sme vyrástli v tom istom prostredí … preto toho máme dosť veľa spoločného, čo mi umožňuje vidieť ho do určitej [...]

Nočný klub v Námestove zrušil akciu pre obavy miestnych zo satana ☹

04.05.2024

SME, M.Vančo, 2. máj 2024 o 19:48 Odjakživa platí, že najväčším nepriateľom človeka je on sám … pretože sám seba, svoju hlúposť si nedokáže uvedomiť … dokáže si len „uvedomovať“ chyby tých druhých a to často aj také, aké v skutočnosti ani neexistujú … pretože čo Slovák, to „odborník“ na zametanie pred cudzími prahmi, len pred tým [...]

V Iráne sa spustili oslavy po útoku na Izrael.

14.04.2024

Z Blízkeho východu sa nikdy v dohľadnej dobe nešírila do sveta múdrosť, ale práve naopak … vždy to bol tzv. nepokojný región … veľmi jemne povedané … Čím je niekto hlúpejší, tým menej si to dokáže uvedomiť, takže tí celkom najhlúpejší si ju neuvedomujú vôbec … preto obidve, tzv. zúčastnené strany sú si skalopevne isté, že právo [...]

Peter Pellegrini a Ivan Korčok

Pellegrini vypočítal, že minul na kampaň menej ako Korčok, podľa TIS obaja minuli viac, ako priznali

07.05.2024 11:31

V prípade Pellegriniho Transparency odhaduje, že prekročil limit až o 250-tisíc eur, Korčok o 80-tisíc eur viac, ako umožňuje zákon.

Rusko, inaugurácia Vladimir Putin

Vladimir Putin pri okázalej slávnosti zložil prezidentský sľub

07.05.2024 11:20, aktualizované: 12:20

Putin pri okázalej inaugurácii v Kremli začne svoj piaty mandát na čele krajiny.

Adolf Hitler, bunker

V bývalom Hitlerovom bunkri v Poľsku našli ľudské pozostatky. Slúžil nacistom ako hlavný štáb

07.05.2024 11:09

Súdny lekár ich skúmal pod dozorom prokuratúry. Vyšetrovanie prerušili koncom marca pre nedostatok dôkazov o spáchaní trestného činu.

Azerbajdžan SR Baku premiér Fico návšteva

Fico na výjazde v Azerbajdžane: V paláci vybavil alternatívu ruského plynu, prúdiť má cez Ukrajinu

07.05.2024 10:25, aktualizované: 13:05

Aktualizujeme Kým Maďarsko sa s Azerbajdžanom dohodlo na dovoze plynu cez južnú trasu plynovodov, Slovenská vláda rozbehla rokovania o tom, že pôjde cez Ukrajinu.