Založ si blog

„Premúdrelá bratislavská kaviareň“.

Vo svojom článku v SME zo 7.3.2021 „Attenborough: Príroda si poradí – s nami či bez nás“ píše autor R.Kotian o tom, že „našťastie premúdrelá bratislavská kaviareň je predsa len výrazná menšina obyvateľov a získať potrebnú väčšinu sa dá a treba inak“.

Chce tým jasne povedať, že ruka je múdrejšia než hlava a teda múdrosť sa šíri z regiónov do nášho hlavného mesta a nie naopak.

Ja sám pochádzam z regiónu Stredného Slovenska a v Bratislave už žijem dlhšie než tam, takže môžem porovnávať…

Koľko je kde múdrosti sa dá ľahko zistiť aj podľa povolebných máp, v ktorých donedávna bolo celé Slovensko okrem Bratislavy a jedného či dvoch okresov na juhu celé červené, pretože tam vyhral Smer, posttotalitná strana, zodpovedná za marazmus na Slovensku….nositeľka zla.

V regiónoch vždy víťazili posttotalitné strany…kedysi HZDS, potom Smer, SNS a neskôr aj Kotleba….napr. v okrese Brezno v 27 z 30 dedín vyhral vo voľbách v r.2013 on.

V Bratislave nikdy nevyhrala žiadna posttotalitná strana z jednoduchého dôvodu…v Bratislave je vzdelanostná úroveň a teda aj úroveň myslenia vyššia než v regiónoch…takže starého, totalitného je myslenia je tu menej,  nie viac:-(.

Nachádzajú sa tu skoro všetky vysoké školy, ministerstvá, sídli tu úrad vlády, parlament atď. …. tu sa rozhoduje …. v regiónoch sa len pasívne frfle a ukazuje sa prstom na Bratislavu … zodpovednosť za vlastné problémy sa tam vždy zvaľuje na niekoho iného tak, ako je to na Slovensku „normálne“…. a „na Slovensku je to tak“.

P.S. 40% denníka SME vlastní Penta.

V Iráne sa spustili oslavy po útoku na Izrael.

14.04.2024

Z Blízkeho východu sa nikdy v dohľadnej dobe nešírila do sveta múdrosť, ale práve naopak … vždy to bol tzv. nepokojný región … veľmi jemne povedané … Čím je niekto hlúpejší, tým menej si to dokáže uvedomiť, takže tí celkom najhlúpejší si ju neuvedomujú vôbec … preto obidve, tzv. zúčastnené strany sú si skalopevne isté, že právo [...]

Newsfilter: Pellegrini sľuboval pokoj a zmier, prišla ešte väčšia nenávisť.

11.04.2024

KomentáreDenník Na ďalší39 Totality a posttotality sú kráľovstvá krivých zrkadiel, kde to čo je hore sa javí ako to dole a naopak … kde sa obeť mnohým javí ako agresor a naopak … kde v žiadnom prípade nejde o pravdu ale len o to, čo sa komu práve hodí … a je to to, čomu sa mu najpohodlnejšie verí … čo zodpovedá jeho pokrivenej optike, [...]

Správa o duševnom stave slovenskej spoločnosti 😊

24.03.2024

Prvé kolo prezidentských volieb dopadlo nad očakávania dobre … to asi nečakal nikto … a je v úplnom rozpore so všetkými predvolebnými prieskumami, našťastie😊 akoby si veľa voličov, ktorí v parlamentných voľbách zvolili súčasnú vládu uvedomilo, že až také jednoduché to nebude, že sa vlastne „tak trochu“ unáhlili, takže v týchto voľbách sa [...]

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

SR Bratislava dron nemocnica Rázsochy zbúranie BAX

KDH namieta zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy, chce odvolať Dolinkovú

26.04.2024 16:34

Namiesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má vzniknúť detská nemocnica.

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

Najvyšší súd NS

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.