Založ si blog

Matovič

 

Zo všetkých strán sa na nás valia informácie o tom, aký je Igor Matovič hrozný a ako za všetko zlé môže on …

Trošku jednoduché na to, aby to bola pravda…..nie? Za všetko zlé môže vždy niekto iný alebo niečo iné….nikdy nie ja.

Samozrejme Igor Matovič je len obyčajný Slovák, t.j. človek s posttotalitným spôsobom myslenia, s množstvom neuvedomovaných si chýb, chorobne nezodpovedný, ale zato vyzbrojený dobrými úmyslami.

Za to, že pandemická situácia na Slovensku je taká aká je, môže v prvom rade slovenská nezodpovednosť, slovenská malosť, slovenská neochota prispôsobiť sa zmeneným okolnostiam…..neschopnosť niesť zodpovednosť sám za seba, za svoje činy, za svoje zdravie…..

Za moje problémy predsa vždy môže niekto iný alebo niečo iné…..to ja nie….. hlúposť nebolí, preto je neuvedomovaná a teda všadeprítomná.

Ja si môžem robiť čo sa mi práve zachce, pohybovať sa vonku bez rúška, vkladať si do úst to, čo mi chutí a nie to, čo je zdravé….čo najmenej rozmýšľať, čo najmenej sa naučiť, čo najmenej sa hýbať, nepriznať si žiadne chyby, ale zato na druhých vidieť aj také, ktoré ani nemajú…. a niesť čo najmenšiu zodpovednosť …. v „ideálnom prípade“ žiadnu.

Obmedzenia najhoršie znášajú tí najobmedzenejší …. sú to tí, ktorí boli v detstve najviac vystavení obmedzovaniu…. a ktorým každé obmedzenie v dospelosti pripomína nepríjemné pocity z detstva, z doby, keď boli svojim rodičom vydaní na milosť a nemilosť.

Rodičia sú pre dieťa „obri“, sú prvými autoritami v živote každého človeka….. a to, ako s ním jednali potom ovplyvňuje jeho vzťah ku všetkým ďalším autoritám … ak s ním jednali tak ako so svojim majetkom – nepodareným, tak cíti odpor voči učiteľom, nadriadeným v práci, sprievodcom vo vlaku, polícii, tzv. vrchnosti – štátnej správe apod.

Správa sa vzdorovito, priečne …. keď nedodrží antipandemické opatrenia alebo porušuje dopravné predpisy, napr. odbočuje bez smeroviek, tak hneď sa cíti lepšie, je viac „sám sebou“☹

Nezaujíma ho, čo je správne …. to čo je v skutočnosti v jeho prospech, nie je tak dobre vychovaný ani vzdelaný aby si to uvedomil …. aby videl dopredu a nie si len na špičku nosa.

Rodičia mu neustále dávali najavo svoju nedôveru, neustále ho za všetko kárali … preto nemá dobrý vzťah k sebe samému a teda ani k iným ľuďom ….. nedodržiavanie dopravných predpisov (napr.jazda bez smeroviek) a nerešpektovanie antipandemických opatrení je toho dôsledkom …. a v skutočnosti sa jedná o prejavy asociálneho, deštruktívneho správania.

Pri záťaži, pri pandémii sa jasne ukazuje čo v kom je …. koľko zla je v skutočnosti v nás ….. v našej „hrdej“ slovenskej spoločnosti.

 

 

 

V Iráne sa spustili oslavy po útoku na Izrael.

14.04.2024

Z Blízkeho východu sa nikdy v dohľadnej dobe nešírila do sveta múdrosť, ale práve naopak … vždy to bol tzv. nepokojný región … veľmi jemne povedané … Čím je niekto hlúpejší, tým menej si to dokáže uvedomiť, takže tí celkom najhlúpejší si ju neuvedomujú vôbec … preto obidve, tzv. zúčastnené strany sú si skalopevne isté, že právo [...]

Newsfilter: Pellegrini sľuboval pokoj a zmier, prišla ešte väčšia nenávisť.

11.04.2024

KomentáreDenník Na ďalší39 Totality a posttotality sú kráľovstvá krivých zrkadiel, kde to čo je hore sa javí ako to dole a naopak … kde sa obeť mnohým javí ako agresor a naopak … kde v žiadnom prípade nejde o pravdu ale len o to, čo sa komu práve hodí … a je to to, čomu sa mu najpohodlnejšie verí … čo zodpovedá jeho pokrivenej optike, [...]

Správa o duševnom stave slovenskej spoločnosti 😊

24.03.2024

Prvé kolo prezidentských volieb dopadlo nad očakávania dobre … to asi nečakal nikto … a je v úplnom rozpore so všetkými predvolebnými prieskumami, našťastie😊 akoby si veľa voličov, ktorí v parlamentných voľbách zvolili súčasnú vládu uvedomilo, že až také jednoduché to nebude, že sa vlastne „tak trochu“ unáhlili, takže v týchto voľbách sa [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.