Založ si blog

Slovenská strava

Veľa ľudí je presvedčených, že náš predok bol lovec, takže zabíjanie zvierat a konzumácia mäsa sú prirodzené.

Náš predok bol zberač, zberač ovocia, zeleniny, orechov, semien a zrejme aj hmyzu a lovom sa začal zaoberať až oveľa oveľa neskôr, z núdze…..v dôsledku klimatickej zmeny, pri ochladení, pri nástupe doby ľadovej.

Sneh a ľad pokryl aj jeho prirodzené zdroje potravy, takže ak nechcel zahynúť, musel sa začať živiť zvyškami z lovu dravcov.

Neskôr si začal vyvíjať vlastné lovecké nástroje a lovecké techniky, začal meniť svoje pôvodné stravovacie návyky a tie sa zakorenili, takže po ústupe doby ľadovej sa už nevrátil k tomu, čo je pre neho prirodzené.

Chrup a aj tráviaca sústava človeka sú prakticky identické s gorilami, ktoré sa živia len rastlinnou potravou…..takže konzumácia mäsa je nielenže v úplnom rozpore s tým čo je pre človeka prirodzené, ale navyše vracia človeka vo vývoji späť k našim zvieracím predkom.

Človek živiaci sa mäsom je oveľa agresívnejši, sebeckejší a bezohľadnejší, než vegetarián alebo vegán, preto je na svete toľko vojen, toľko sebeckosti, toľko materializmu, toľko primitivizmu, toľko zla.

Ako raz napísal Tolstoj, „kým budú na svete existovať bitúnky, dovtedy budú na svete vojny.“

Je ľahšie veriť bludom než žiť v pravde, je ľahšie prebrať po rodičoch chyby, aj nesprávne stravovacie návyky, než hľadať pravdu …..a vybočiť zo starých vychodených koľají.

Slovensko je zaostalá spoločnosť ktorá ešte len hľadá samu seba, svoju hodnotu….preto až tak neprekvapuje, že slovenskí muži sa umiestnili v rakovine hrubého čreva na 1. a v zlej životospráve na 5.mieste na svete!!!

Ja môžem porovnávať, pretože som kedysi uznával len mäso a jedával som ho v „ideálnom“ prípade 5x denne.

Krátko po revolúcii, po ukončení štúdia na VŠ a na jazykovej škole, som sa dostal na štúdium do zahraničia, do Rakúska, kde som sa stretol s celkom iným spôsobom myslenia a teda aj života, ktorý nebol pokrivený 40 rokmi totality.

Uvedomil som si, že sa dá a má žiť aj celkom inak….tak, aby som nebol na príťaž sám sebe a teda ani iným živým tvorom….iným ľuďom a ani zvieratám …. aby som nevykupoval môj život životmi iných.

Stal som sa vegetariánom a neskôr aj vegánom….a som podstatne vyrovnanejší a oveľa zdravší

Veľmi mi pomohli aj konzultácie s MUDr.Bukovským, ktorý mi pomohol odstrániť niektoré moje stravovacie chyby a zbaviť sa strachu z prechodu na čisto rastlinnú potravu.

Je dokázané, že vegetariáni a vegáni bývajú zdravší a aj žijú dlhšie… a veľa vynikajúcich ľudí nimi bolo, napr. Albert Einstein, považovaný za génia, Charles Darwin, Isac Newton, Henry Ford, Abraham Lincoln, filozofi Diogenes, Platón, Plutarchos, Pytaghoras, Sokratés, Seneca….  desaťnásobný olympijský medailista a desaťnásobný majster sveta v atletike Carl Lewis, niekoľkonásobný majster sveta v kulturistike Arnold Schwartzenegger (!), niekoľkonásobný majster sveta v ťažke váhe Mike Tyson, Jean Claude Van Damme – belgický herec, majster bojových umení, dvojmetrový a 115 kilový majster sveta v thajskom boxe v superťažkej váhe Jan Müller, Patrik Baboumian, najsilnejší muž Nemecka, mysliteľ Jean Jacques Roussou, taliansky génius Leonardo da Vinci, Lev Nikolajevič Tolstoj, Mahátma Gándí, vynálezci Nikola Tesla, Thomas Edison, hudobník Paul McCartney, Ringo Starr, Brad Pitt, Steven Spielberg, známi Slováci Adela Banášová, Janka Hospodárová, Zuzana Norisová, ale aj Martin Nikodým či Martin Pyco Rausch, samozrejme MUDr.Bukovský, Bill Clinton a mnohí ďalší.

V Iráne sa spustili oslavy po útoku na Izrael.

14.04.2024

Z Blízkeho východu sa nikdy v dohľadnej dobe nešírila do sveta múdrosť, ale práve naopak … vždy to bol tzv. nepokojný región … veľmi jemne povedané … Čím je niekto hlúpejší, tým menej si to dokáže uvedomiť, takže tí celkom najhlúpejší si ju neuvedomujú vôbec … preto obidve, tzv. zúčastnené strany sú si skalopevne isté, že právo [...]

Newsfilter: Pellegrini sľuboval pokoj a zmier, prišla ešte väčšia nenávisť.

11.04.2024

KomentáreDenník Na ďalší39 Totality a posttotality sú kráľovstvá krivých zrkadiel, kde to čo je hore sa javí ako to dole a naopak … kde sa obeť mnohým javí ako agresor a naopak … kde v žiadnom prípade nejde o pravdu ale len o to, čo sa komu práve hodí … a je to to, čomu sa mu najpohodlnejšie verí … čo zodpovedá jeho pokrivenej optike, [...]

Správa o duševnom stave slovenskej spoločnosti 😊

24.03.2024

Prvé kolo prezidentských volieb dopadlo nad očakávania dobre … to asi nečakal nikto … a je v úplnom rozpore so všetkými predvolebnými prieskumami, našťastie😊 akoby si veľa voličov, ktorí v parlamentných voľbách zvolili súčasnú vládu uvedomilo, že až také jednoduché to nebude, že sa vlastne „tak trochu“ unáhlili, takže v týchto voľbách sa [...]

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.