„Premúdrelá bratislavská kaviareň“.

13. marca 2021, Karol, Nezaradené

Vo svojom článku v SME zo 7.3.2021 „Attenborough: Príroda si poradí – s nami či bez nás“ píše autor R.Kotian o tom, že „našťastie premúdrelá bratislavská kaviareň je predsa len výrazná menšina obyvateľov a získať potrebnú väčšinu sa dá a treba inak“.

Chce tým jasne povedať, že ruka je múdrejšia než hlava a teda múdrosť sa šíri z regiónov do nášho hlavného mesta a nie naopak.

Ja sám pochádzam z regiónu Stredného Slovenska a v Bratislave už žijem dlhšie než tam, takže môžem porovnávať…

Koľko je kde múdrosti sa dá ľahko zistiť aj podľa povolebných máp, v ktorých donedávna bolo celé Slovensko okrem Bratislavy a jedného či dvoch okresov na juhu celé červené, pretože tam vyhral Smer, posttotalitná strana, zodpovedná za marazmus na Slovensku….nositeľka zla.

V regiónoch vždy víťazili posttotalitné strany…kedysi HZDS, potom Smer, SNS a neskôr aj Kotleba….napr. v okrese Brezno v 27 z 30 dedín vyhral vo voľbách v r.2013 on.

V Bratislave nikdy nevyhrala žiadna posttotalitná strana z jednoduchého dôvodu…v Bratislave je vzdelanostná úroveň a teda aj úroveň myslenia vyššia než v regiónoch…takže starého, totalitného je myslenia je tu menej,  nie viac:-(.

Nachádzajú sa tu skoro všetky vysoké školy, ministerstvá, sídli tu úrad vlády, parlament atď. …. tu sa rozhoduje …. v regiónoch sa len pasívne frfle a ukazuje sa prstom na Bratislavu … zodpovednosť za vlastné problémy sa tam vždy zvaľuje na niekoho iného tak, ako je to na Slovensku „normálne“…. a „na Slovensku je to tak“.

P.S. 40% denníka SME vlastní Penta.